Ustvarjanje priložnosti od leta 1978

Naše znanje in močan tržni položaj ni naključje. To je posledica istega podjetniškega duha, ki odlikuje tudi naše stranke.

Pokličite nas

Obrnite se na nas prek

+386 1 582 62 00

Pon - pet 8:00 -16:00

2019

Danes smo v idealnem položaju za prihodnost

Podjetje GRENKE se širi po vsem svetu in je prisotno v 32 državah. Kar je bilo nekoč podjetje enega človeka, je sedaj multinacionalna skupina podjetij s širokim razponom storitev. Poleg poslovnega najema IT- in podjetniške opreme podjetje GRENKE zdaj ponuja tudi financiranje za gostitelja drugih predmetov. Naš obsežen portfelj za Start-up podjetja, srednje velika podjetja in zasebne podjetnike zaokrožujejo storitve faktoringa in bančništva.

2018

Spremembe in trajnost

Podjetje GRENKE praznuje 40 let poslovanja. Ob koncu februarja se je Wolfgang Grenke umaknil s položaja predsednika uprave. Antje Leminsky, njegov bivši namestnik, je postal nov predsednik in bo podjetje popeljal naprej v skladu z duhom ustanovitelja. Maja 2018 je bil Wolfgang Grenke izvoljen v nadzorni svet GRENKE AG.

2010

Začetek podjetja GRENKE v Sloveniji

Leta 2010 je podjetje GRENKE prispelo tudi v Slovenijo in svojo podružnico ustanovilo v Ljubljani.

2000

IPO in še močnejše delovanje

Aprila 2000 je podjetje GRENKE postalo javno. Podjetje se na seznamu SDAX nahaja od marca 2003. Vendar pa ostaja zvesto svoji obljubi glede dela z majhnimi in srednje velikimi podjetji na enakovredni osnovi in kot zanesljiv poslovni partner. Leta 2005 je podjetje vzpostavilo svoje področje poslovanja za faktoring.

1978

Ideja je rojena

Leta 1978 se je Wolfgangu Grenkeju porodila ideja. Sodobni telefonski sistemi, multifunkcijske naprave in računalniki so se začeli pojavljati v vse več pisarnah. Zato se je odločil olajšati s tem povezane naložbe in je podjetjem ponujal privlačne poslovne najeme. Po ustanovitvi svojega lastnega podjetja v mestu Baden-Baden, je začel zgodbo o uspehu, za katero se zdi, da nima konca. Že v svojem prvem letu so Wolfgang Grenke in njegova dva zaposlena nadzirali 21 posrednikov in 198 poslovnih najemov. Videl je ogromen potencial v poslovnem najemu nizkostroškovne pisarniške opreme (majhen IT-poslovni najem).